Even voorstellen

Mijn naam is Trudy Boer en ik ben rebalancer. Wil je meer weten over mijn achtergrond?

In 1971 ben ik geboren in Drachten als oudste van drie kinderen. We vormden een harmonieus gezin. Over gevoelens werd niet veel gesproken, wij richtten ons op activiteiten zoals fietsen, schaatsen, bergwandelen en spelletjes doen op de camping. Ik ben vernoemd naar mijn beppe (oma) Trijntje Visser-Beerda uit Kollumerzwaag.

Na het VWO ben ik levensmiddelentechnologie gaan studeren in Bolsward. Tijdens een stage in Zimbabwe kwam ik tot de ontdekking dat de mensen daar compleet anders denken en leven dan wij. De beleving van tijd bijvoorbeeld en het druk hebben is zo relatief. Dat fascineerde mij. Het heeft ertoe geleid dat ik bedrijfsculturen ging studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Heb daar veel geleerd over hoe je kunt kijken naar uiteenlopende leefwerelden binnen bedrijven. En ik mocht weer op stage naar een andere cultuur: Japan.

Stress
Aan het eind van die studie en toen ik begon te werken kreeg ik plots hyperventilatie en voelde ik veel stress. Waar kwam dat vandaan? Ik had geen idee. Via mijn hoofd probeerde ik het op te lossen, maar dat lukte niet. Daarop bezocht ik diverse therapeuten, maar mijn klachten kwamen steeds terug.

Totdat ik in contact kwam met rebalancing. De aanraking bracht me in verbinding met mezelf. Het maakte me zelfbewust en ik vond balans. Ik ben nu veel ontspannener en leef minder vanuit mijn verstand.

Ontspanning en balans
Uit enthousiasme ben ik in 2010 vervolgens zelf de driejarige opleiding voor rebalancer gaan volgen.  Na een succesvolle afronding, begon ik mijn eigen rebalancingpraktijk.

Familieopstellingen
Bij een rebalancing sessie maak ik ook gebruik van familieopstellingen. Het gaat hierbij om de invloed op jou van je (voor)ouders, broers en zussen. Voor het systemisch werken (familieopstellingen) via het lichaam volgde ik eind 2019 de opleiding ‘Roep van de ziel’ van Connie van der Arend en in 2020 tot 2023 de Leergang  en de Master Persoonlijk Leiderschap en Systeeemdynamiek bij Heilig Vuur. Herinneringen komen bovendrijven die je in je lichaam hebt opgeslagen, uit je jeugd of uit je familiesysteem.

Mijn werkwijze
Mijn werkwijze is open minded. Ik ben nuchter, nieuwgierig, een empathisch luisteraar en ik heb focus. Mijn handen zijn luisterend aanwezig, ze volgen, nodigen uit.  Het gaat over liefdevol contact zonder waardeoordeel, alles mag er zijn zoals het is. Ik werk vanuit een praktische insteek. Je moet voordeel hebben van de behandeling, ervaringen en inzichten opdoen die je in je leven kunt gebruiken.

Als gediplomeerd rebalancer van de Rebalancing© Opleiding voor Lichaamswerk & Bewustzijn ben ik lid van het PRN Platform Rebalancing Nederland.

Naast rebalancing heb ik een parttime baan in het bedrijfsleven als Human Resource professional. En ben ik partner en moeder van twee dochters. Het goed verdelen van mijn aandacht tussen gezin, werk en hobby’s was voor mij een zoektocht die mij door schade en schande wijzer heeft gemaakt. En nog steeds is mijn welbevinden een kwestie van een goede balans. Waar ga ik mee aan de gang en wat laat ik gaan. Gelukkig kan ik nu veel beter voelen wat voor mij klopt.